Procurorii DIICOT care, miercuri, au dispus trimiterea în judecată a dosarului „Caracal” dau detalii cutremurătoare cu privire la felul în care cele două fete, Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, au fost răpite, sechestrate şi violate de Gheorghe Dincă şi de complicele său, Ştefan Risipiţeanu. Luiza şi Alexandra au fost legate cu cureaua de centura de siguranţă din maşină, iar apoi ţinute legate cu un lanţ de pat şi cu bandă izolieră peste ochi.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre.

Procurorii arată că, pe 14 aprilie 2019, Dincă a luat-o pe Luiza „la ocazie” din Caracal şi a dus-o până la intrare în comuna Dioşti, unde a legat-o cu cureau pantalonilor de centura de siguranţă a banchetei din spate a maşinii.

„Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susținute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioști unde a oprit și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranță a banchetei din spate. Ulterior, inculpatul  a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat”, arată procurorii DIICOT.

În timp ce se deplasa cu autoturismul, Dincă a  aruncat din mers telefonul mobil al victimei  în vegetația de pe marginea drumului național E 70.

Luiza a fost ţinută în casa lui Dincă timp de trei zile, până pe 17 aprilie 2019, imobilizată de pat cu un lanț metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/ bandă adezivă. În acest timp, ea a fost violată de Dincă şi Risipiţeanu.

„În aceeași perioadă, în baza unei unice rezoluții infracționale, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul G.D. a întreținut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M.L.M., în vârstă de 18 ani, la unul dintre aceste acte materiale, săvârșit în cursul zilei de 14.04.2019, după orele 12.00, participând simultan și inculpatul R.Ș”, mai arată anchetatorii.

Procurorii spun că, în data de 17 aprilie, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, Dincă i-a aplicat Luizei „multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia”.

Cadavrul fetei a fost ars într-un butoi din curtea bărbatului.

„Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracțiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale. Cenușa, fragmentele osoase și celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate și abandonate în vegetație, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Pe Alexandra Măceşanu, Dincă a răpit-o la data de 24 iulie 2019, potrivit anchetatorilor, din comuna Dobrosloveni, luând-o tot la ocazie.

Bărbatul a folosit aceleaşi „metode” de constrângere ca şi în cazul Luizei.

În zilele de 24 și 25 iulie 2019, Alexandra a fost ţinută imobilizată de pat cu un lanț, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/bandă, fiind violată în mod repetat de Gheorghe Dincă.

Procurorii mai spun că, la 25 iulie 2019, în jurul orelor 12.00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuința sa, unde se afla sechestrată victima. Observând că aceasta a reușit să-și desfacă lanțul cu care era legată de pat, să își scoată banda adezivă de la ochi și că ținea în mână un telefon vechi găsit în cameră,

„(…) având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se și de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, cu intenție,  i-a aplicat acesteia cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”, mai spun procurorii.

DIICOT mai spune că Dincă a ars cadavrul Alexandrei, punându-l în același butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale și pe care îl folosise și în cazul victimei precedente.

„Cenușa și resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineața zilei de 26.07.2019, la orele 06.00, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal”, se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit aceluiaşi comunicat, cauza a fost instrumentată cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Direcției de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Operațiuni Speciale, Institutului Național de Medicină Legală, Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutului de Fizică Atomică, Biroului Federal de Investigații din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Eurojust și Direcția Națională Antimafia – Italia.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Olt.