Preşedintele Klaus Iohannis, candidatul Partidului Național Liberal pentru un nou mandat la Cotroceni, a declarat sâmbătă, la Bistrița, că se află în război cu Partidul Social Democrat, din cauza faptului că social-democraţii ”au guvernat împotriva românilor”. Din acest motiv, în opinia candidatului PNL, turul doi al alegerilor prezidențiale trebuie câștigat ”cu o majoritate covârșitoare”. 

Eu nu sunt cu PSD în vreo competiţie electorală, eu sunt cu PSD în război. Noi suntem cu PSD în război. Asta nu pentru că noi suntem aşa răi, ci pentru că ei au fost răi cu românii. PSD a guvernat împotriva românilor, PSD a venit la putere cu promisiuni mari şi, nici nu a ajuns bine la Palatul Victoria, a început să încerce să subjuge justiţia, să acapareze marile sisteme publice. PSD a atacat democraţia din România. Este inadmisibil, a fost inadmisibil şi rezultatul este cel pe care l-au meritat: au fost înlăturaţi de la putere„, a spus Iohannis, la o întâlnire cu simpatizanţii, organizată la Bistrița.

Actualul președinte a mai acuzat Guvernul PSD că ”a luptat în stradă, la propriu, împotriva românilor”, făcând referire la incidentele din data de 10 august 2018. ”Până acolo i-a dus mintea, să încerce să îi îngenuncheze pe români cu forța. Mare prostie”, a spus Iohannis, care a mai adăugat că în cei 30 de ani de când a scăpat de comunism, România nu a reușit să ”se elibereze de tot de comuniști”.

Klaus Iohannis a mai afirmat că deși a câștigat câteva bătălii importante, nu a câștigat încă războiul. 

”Am câştigat bătălii importante, dar războiul încă nu s-a terminat. Următoarea bătălie, una foarte importantă, se dă pe 24 noiembrie, în turul doi al alegerilor prezidenţiale”, a mai spus candidatul PNL. 

Candidatul PNL a participat sâmbătă, alături de alți lideri liberali, la o întâlnire cu susținătorii săi din județul Bistrița-Năsăud.