Kira Hagi joacă în filmul independent al lui Toma Enache „Între Chin și Amin”, film despre fenomenul reeducării deținuților din închisorile comuniste. 

„Între Chin și Amin” este un omagiu adus tuturor oamenilor care au suferit în temnițele comuniste în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistență prin credință, despre onoare și iertare.

Kira Hagi  a urmat cursurile facultății de Teatru și Film „New York” din Las Vegas, una dintre cele mai bune școali de practică în producția de film. A mai jucat în scurt-metrajele București, te iubesc (2014) și Fragile (2017).

Alături de Kira Hagi și Vali V. Popescu, din distribuție mai fac parte: Constantin Cotimanis, Ion Dichiseanu și Cezara DafinescuAna Pârvu, Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu, Iany Panait, Remus Stănescu, Adrian Culețu, Mircea Taiss.

Filmul va avea premiera în 1 octombrie 2019, în București, la Cinema PRO. După premiera , filmul va porni într-o caravană în țară, printre primele orașe confirmate numărându-se: Timișoara, Sighet, Baia-Mare, Constanța, Pitești, Tulcea, Reșița.

„Între Chin și Amin” este un film clasic, care aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă – reeducarea din pușcăriile comuniste. Filmul are la baza întâmplări reale care m-au marcat puternic atunci cand le-am aflat, indiferent că s-au întâmplat în închisoarea din Sighet, în cea din Piteşti sau în altă parte. Discuțiile pe care le-am avut cu câțiva supravieţuitori m-au ajutat să înteleg şi mai bine evenimentele din acea perioadă.  Am considerat că a venit momentul ca realitatea brutală a Fenomenului Pitești, despre care nu s-a putut vorbi timp de zeci de ani și care a adus suferințe inimaginabile unui număr semnificativ de oameni, să fie spusă în sfârșit cu voce tare, printr-un film artistic.”, a declarat Toma Enache.

 

 

Articolul precedentProiectul pentru construcția unei școli la Mangalia, eligibil pentru finanțare cu fonduri UE
Articolul următorTrei nave militare românești participă la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 19”