Ansamblul de cântece și dansuri armenești Karin va susține miercuri, 31 iulie, începând cu ora 19.00, în Piațeta Cazino Mamaia un spectacol de excepție.

Karin Folk Dance and Song Group a fost fondat în 2001. Grupul a participat la diferite festivaluri, concursuri și proiecte TV realizând mai multe spectacole folclorice în Armenia și diaspora armeană.

În aprilie 2011, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Dansuri Naționale care a avut loc la Palma de Mallorca, Spania, Karin s-a plasat pe primul loc. A susținut spectacole în comunitățile armenești din Spania, apoi în Turcia, pentru armenii din Istanbul. În același an, Karin a susținut un turneu în Republica Islamică Iran. În 2011, Ansamblul Karin a fost, din nou, onorat cu o diplomă de Ministerul Culturii din Armenia, iar directorul său artistic, Gagik Ginosyan a obținut cea mai înaltă distincție din partea Ministerului Culturii, Medalia de Aur.

În februarie 2012, Karin a susținut un concert aniversar, la 10 ani de la înființare după care a efectuat un turneu în SUA, la comunitățile armenești din California și a organizat cursuri de dans.

În 2017, ansamblul a participat la cea de-a patra ediție a Festivalului Strada Armenească din București unde a susținut un spectacol care a cucerit publicul.

Majoritatea cântecelor și dansurilor pe care Ansamblul Karin le promovează au fost salvate de la dispariție și refăcute în forma lor originală, datorită activității de cercetare desfășurată de grup.

Articolul precedentTraficul de cereale în porturile maritime românești a crescut cu 28 la sută
Articolul următorAmbulanță implicată într-un accident rutier: doi răniți!