Pentru următoarele două zile, în ce mai mare parte a ţării, sunt prognozate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului.

Prima avertizare vizează sud-vestul ţării şi este valabilă  pentru intervalul 19 mai, ora 21.00 – 20 mai, ora 8.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 litri pe metrul pătrat.

În intervalul 20 mai, ora 8.00 – 21 mai, ora 18.00, va intra în vigoare o nouă avertizare Cod Galben ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate

În Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60-70 km/h, grindină și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25-30 litri pe metrul pătrat și local 40-60 litri pe metrul pătrat, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali”, spun reprezentanţii ANM.