Până pe 18 august, „Filme în aer liber” aduce un nou sezon de cinema în aer liber, pe faleza Cazinoului din Constanța.

Anul acesta este programată o selecție specială ce cuprinde unele dintre cele mai bune comedii, filme de aventuri și filme pentru copii și familie ale tuturor timpurilor. Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală Metropolis. Accesul publicului la eveniment este gratuit.
Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Filme în aer liber la Constanța oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.
În acest sfârșit de săptămână, pe lângă proiecțiile de film, constănțenii vor mai avea parte de multe alte activități:

9 august, 19:30-21:00 Atelier de jonglerie și flow art cu CRISPUS

ONG Crispus Sibiu – Animația stradală este o formă de artă participativă ce constă în practicarea unor tehnici diverse cu scopul de a anima publicul, de a-i produce dorința de implicare sau de a-i transmite anumite mesaje, ridicând semne de întrebare. Animația stradală este o formă de artă care ajunge în locurile în care celelalte forme nu reușesc. Vei găsi animația stradală în toate locurile în care publicul este prezent, fie el și simplu trecător. Este o metodă cu un puternic caracter participativ și experiențial.
Jongleria, sau Flow Arts, este capacitatea unui individ de a produce tipare de formă și culoare, controlând unul sau mai multe obiecte în coordonatele spațiu-timp. Cu alte cuvinte este arta, desprinsă din artele circului și din ritualuri străvechi, de a crea o mișcare fluidă folosind obiecte în mișcare. Există multe obiecte care pot fi manevrate, iar în acest atelier vor fi prezentate o parte dintre ele. Participanții vor deprinde tehnici de bază în mânuirea poi-urilor, a staff-ului, mingilor de jonglat.

10 august, 20:30-21:30 Spectacol de percuție cu Bălașa Percussion Group

Format în 2013 cu scopul și dorința de a bucura oamenii, acest grup și-a atins menirea prin participarea la evenimente naționale și internaționale, cu diferite tematici în contexte precum: cultură, sport, urban și cauze umanitare. Au fost onorați să bată tobele pentru unii dintre cei mai mari campioni mondiali ai României: Gabriela Szabo și Ivan Patzaichin.
Grupul este înființat de Gabriel Bălașa, muzician și percuționist român, artist plastic şi showman. Bălaşa a fost prezent în cei peste 15 ani petrecuţi până acum în lumea muzicii pe scenele festivalurilor şi teatrelor din ţară şi din străinătate.
Experimentat percuţionist, el a avut de-a lungul timpului colaborări cu artişti români din diverse registre (Loredana, Direcţia 5, Adrian Naidin, A.G. Weinberger şi alţii), convins dintotdeauna că muzica este limbajul universal în care putem comunica oricum, fără a ţine cont de graniţe, naţionalitate sau credinţe.

11 august, 19:30-21:30 Eveniment pentru copii Creative Arts

Evenimentele pentru copii se vor desfășura pe o perioadă de 2 ore, înaintea proiecției de duminică, destinată copiilor și familiei. Fiecare eveniment va include 2 ateliere pentru copii, 2 animatori și un maestru de ceremonii.

Atelier de pictură pe lemn

Se spune ca ora magică este la miezul nopții. În Țara Uriașilor totul este magie! Cei mici vor picta cufarul fermecat al Marelui Uriaș Prietenos, pentru a-și păstra aici toate amintirile lor frumoase.
Recomandat peste 4 ani.

Atelier de colorat pentru prichindei

Personajele preferate din animații prind viața la cel mai colorat atelier pentru prichindei. Recomandat până în 4 ani.

20:30-21:00 Spectacol de magie cu MAGITOT

“Știu, e simplu să treci repede peste promovarea unui artist. Ce poate să faca el atât de spectaculos, încât să te oprești asupra lui, chiar și câteva momente … Păi pentru asta s-a inventat MagiTOT. Spun „s-a inventat” pentru că mama lui nu l-a facut magician cu duhul din Lampa lui Alladin, ci el, băiat conștiincios s-a hotărât să meargă la școală exact când era mai mare nevoie de cineva care să măture strada. Dar nah, i-a plăcut școala de actorie, i-a plăcut magia, a făcut bine și când era să facă și mai bine, i-au spus unii mai trecuți pe la Filarmonică că e într-o ureche, dar deloc absolută. Și a rămas magician. E musai să îl vedeți.”
Magitot a cucerit românii cu momentele lui inedite de magie și stand-up comedy și i-a făcut mereu să zâmbească, câștigând premiul de originalitate la concursul Românii au talent, sezonul 9.

Articolul precedentVIDEO| Patru victime în urma unui accident pe podul de la Agigea
Articolul următorMii de jucării cu laser, periculoase pentru copii, retrase de la vânzare de OPC Constanța