Polițiștii de frontieră constănțeni au întocmit un dosar de cercetare penală în urma descoperirii, într-un container sosit din China, a unor jante contrafăcute în valoare de peste 130.000 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, la sfârșitul lunii decembrie, polițiștii de frontieră și lucrătorii Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Cluj-Napoca. În urma controlului, au fost descoperite 116 bucăți jante aliaj, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, polițiștii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 31 ianuarie s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetățean român, în vârstă de 47 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de 133.400 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale.

Articolul precedentFOTO VIDEO| Accident mortal în Stupina. Două mașini s-au făcut praf
Articolul următorAeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și baza americană au rămas fără apă