Directorul Liceului Teoretic Traian a fost demis de Inspectoratul Școlar Județean Constanța. O elevă a făcut publică o listă cu banii strânși de fiecare clasă pentru fondul școlii.

Gabriela Costea, directorul Liceului Teoretic Traian a fost demisă iar în locul ei a fost un numită Gabriela Bucovală, fostul inspector școlar general al județului Constanța.

„Decizia de încetare a  detașării din funcția de director a fost luată în urma gestionării necorespunzătoare a situației conflictuale  de la Liceul Teoretic Traian, care a fost semnalată  de către Asociația Elevilor și Avocatul Poporului, ” anunță reprezentanții ISJ Constanța.

În luna octombrie, Roxana-Ioana Șerban, elevă a Liceului Teoretic „Traian” din Constanța, a postat pe pagina de Facebook o listă în care apăreau sumele de bani strânse de asociația părinților, defalcate pe fiecare clasă în parte și evidențiate cheltuielile realizate: consumabile, serbare Crăciun, pază.

În urma mediatizării, eleva a declarat că au fost făcute presiuni asupra ei, a fost amenințată, iar mulți părinți au solicitat ca aceasta să fie sancționată.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC)  a solicitat din luna octombrie  demiterea directoarei Liceului Teoretic „Traian”, Gabriela Costea, „ca urmare a unei serii de abuzuri realizate la nivelul liceului”, precum încercarea de a ascunde „sub preș” problemele de la nivelul liceului.