Cu prilejul Referendumului pentru modificarea Constituției, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a emis o declarație de presă prin îi cheamă la vot „pe toți cei ce au conștiința că familia se bazează pe căsătorie doar dintre un bărbat și o femeie”.

„Această chemare a Bisericii și a creștinilor conștienți de valoarea învățăturilor lui Dumnezeu ne îndeamnă pe noi să vă chemăm pe 6 și 7 octombrie la Referendumul pentru familie. (…)Ne pare rău că mulți au deviat de la acest adevăr fundamental și consideră că familia poate fi înțeleasă și altfel. Nicidecum nu poate fi familie o însoțire a două persoane de același sex întrucât acest păcat este combătut de însuși Mântuitorul Hristos, de Sfinții Apostoli”, a declarat IPS Teodosie. Potrivit prelatului constănțean, ca să avem un neam sănătos, „un neam care să slujească lui Dumnezeu, să se perpetueze în mod firesc”, trebuie să avem familie.

 „Vă chemăm pe 6 și 7 octombrie să apărăm familia alcătuită din bărbat și femeie și această chemare este o datorie sfântă la care vă îndemnăm să veniți. (….) Cred că orice om cu conștiința trează înțelege ce este adevărat și ce este minciună, ce este bun și ce este rău, ce este lumină și ce este întuneric”, mai spune înaltul prelat constănțean.

Articolul precedentPrimăria Constanța montează limitatoare de viteză pe strada Traian
Articolul următorCum va fi vremea în Dobrogea în intervalul 24 septembrie – 7 octombrie