ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit în această noapte pe secția ATI a Institutului Matei Balș din București. El va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Conform legislației în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu COVID, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, va decide data și detaliile înmormântării. Mormântul se află la Mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava.

„Înaltpreasfințitul Pimen a trecut la Domnul. Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene. Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberație aparte: „Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul.

Sursa: Realitatea de Suceava