Preşedintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Est de la Constanța, că PSD, „cu orice alt chip va apărea în faţa oamenilor, rămâne un pericol pentru români”.

„Să nu ne facem însă iluzii. PSD, cu orice alt chip va apărea în fața oamenilor, rămâne un pericol pentru România. Lupta nu este nici pe departe încheiată. Această luptă va fi câștigată doar când guvernarea va fi preluată de o majoritate cu valori autentic democratice, sută la sută dedicată construiri unui proiect pentru România, nu pentru un șef de partid și găștile din jurul său”, a declarat Iohannis.

El le-a spus liberalilor că în ultimii doi și jumătate România a fost condusă de o guvernare care „i-a compromis viitorul, care i-a blocat dezvoltarea”, care a săpat adânc la temelia democrației și a statului de drept. PSD a produs cea mai păguboasă, cea mai dezastruoasă guvernare de la Revoluție încoace. Rușine! Înainte de a discuta despre viitor, despre ceea ce știu că trebuie făcut pentru țara noastră, trebuie să vedem prezentul așa cum este el. România anului 2019 cu o guvernare PSD este un stat membru al Uniunii Europene fără spitale, fără autostrăzi, cu școlii încă nesigure și nefuncționale, că tot a început anul școlar și am văzut cu toții că iarăși nu s-a făcut nimic pentru copii, un stat în care inițiativa privată și investițiile, cele care generează dezvoltare, sunt descurajate. În România anului 2019 nu avem asigurat nici măcar transportul public care să facă legătura permanentă între orașele mari și comunele din jurul lor. În asaltul continuu asupra Statului Român, PSD nu a mai avut timp să guverneze și pentru oameni”, a mai spus șeful statului.

El a adăugat că pesediștii au făcut legi care să submineze justiția, poliția, administrația publică, jandarmeria, instituții menite să protejeze cetățeanul, să-i ofere siguranță. „Au pus în vârful acestor instituții oameni care nu aveau ce căuta acolo, fără competențe, dar cu recomandare de la partidul PSD. Instituții fundamentale a fost private de fondurile necesare și s-a încercat subordonarea lor pentru a servi interesele personale ale liderilor de partid. PSD a reprezentat cea mai mare amenințare la adresa stabilității și viitorului României. În acești ani grei de luptă cu PSD mi-am folosit toate pârghiile constituționale pentru a bloca legi, pentru a impune revizuirea unor măsuri care ar fi fost catastrofale, toate acestea culminând cu referendumul pe care l-am convocat pe 26 mai pentru ca românii să își facă auzită vocea la urne. Și au făcut-o!”, a spus Iohannis, care a precizat că pe 26 mai a fost „un punct de cotitură”. Votul de la referendum a demonstrat că românii îi sancționează pe pesediști pentru drumul pe care au vrut să ducă țara, un drum fundamental greșit”.

Klaus Iohannis a vorbit și despre ultimele propuneri la ministere pe care le-a respins, spunând că PSD nu a învăţat nimic. „Vedeți foarte bine cum în fiecare săptămână se iau la PSD noi decizii pe care trebuie să le blochez, pentru că România riscă să fie distrusă de PSD. În toți acești ani am reușit să oprim foarte multe erori. Dar PSD nu a învățat nimic. Ați urmărit cu siguranță ultimele etape de așa numite remanieri. PSD a pierdut majoritatea în parlament, dar le este frică să meargă în parlament să își ia votul de validare. Și atunci am fost nevoit, nu o dată, nu de două ori, de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie”.

Articolul precedentSute de abateri constatate în urma unei acțiuni de amploare a polițiștilor rutieri constănțeni
Articolul următorConstanța în „Săptămâna Europeană a mobilității“