Klaus Iohannis a reacționat, într-o declarație de presă, la decizia pronunțată astăzi de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Kovesi împotriva României. Președintele este de părere că au fost încălcate drepturi fundamentale ale omului.

”Azi, CEDO a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei CCR de revocare. Drepturile fundamentale ale omului depășesc frontiera unui stat. Sunt valori esențiale pentru o societate democratică. Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat atunci, CCR a decis revocarea sa din funcție la propunerea unui ministur al justiției de tristă amintire. O asemenea decizie a CEDO, fără precedent, nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea CCR, afectată oricum de decizii controversate, e și mai puternic zdruncinată. CCR e obligată să respecte la rândul ei Constituția. CCR are obligația de a revizui de îndată decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi.

Decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR. E clar că Parlamentul de azi, dominat de PSD, a dovedit că nu e capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor. E partidul care a construit o legislație penală menită să îi protejeze pe infractori. PSD a orchestrat comisii peste comisii de anchetă menite să-i discrediteze pe cei potrivnici. Nu mă aștept ca azi PSD să se grăbească să înființeze o comisie parlamentară. Însă nu mă îndoiesc că românii vor sancționa PSD prin vot pentru toate aceste acțiuni extrem de grave.” a declarat Președintele Klaus Iohannis.

Articolul precedentVIDEO| Tânăr bătut și abandonat în comă, pe o stradă din Hârșova
Articolul următorPrimăria Mangalia distribuie, gratuit, măști de protecție pentru populație