Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională SUD-EST,  Luminița Mihailov, au semnat luni contractul de finanțare „Îmbunătățitrea mobilității în Municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”

Contractul este în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro pentru modernizarea bulevardelor care leagă gara din Constanța de stațiunea Mamaia. Proiectul trebuie finalizat în vara anului 2022.

În cadrul proiectelor vor fi introduse bentonice pentru transport public vor fi reabilitate trotuarele și realizate piste de biciclete pe o distanță de 8 km pe marginea bulevardului vor fi amenajate spații verzi și va fi schimbat mobilierul urban și modernizate iluminatul public.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța: „Astăzi am semnat un contract de aproape 20 de milioane de euro, fonduri europene, cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani din viața orașului nostru. Cu acești bani vom schimba radical transportul în municipiul Constanța pe bd. 1 Decembrie și bd. Alexandru Lăpușneanu. Practic, de la intersecția de la Gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia schimbăm tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public. În plus, vorbim despre stații de autobuz, mobilier urban inteligent, panouri de informare, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, senzori pentru măsurarea calității aerului, spații verzi mediane și sistem de irigații. Tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități!”

“Dincolo de valoarea acestui proiect – de 20 de milioane de euro – important este complexitatea proiectului și impactul asupra comunității locale. Este un proiect care va fi vizibil, cu impact, necesar orașului și, alături de altele vor deschide drumul altor finanțări pe care urmează să le pregătim pentru perioada următoare de programare. Comisia Europeană are această politică verde pe care o va finanța substanțial în viitor”, a declarat Luminița Mihailov, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională SUD-EST.