Medgidia va avea din 2019 cea mai moderna fabrică de de amidon din sud estul europei. Fabrica  va aduce pe lângă bani la bugetul local, noi locuri de muncă și beneficii pentru agricultura locală.

Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice, a semnat pe 10 decembrie acordul de finanțare acordat în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore (807/2014), pentru proiectul care vizează investiția de tip greenfield pentru producția de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb.  Valoarea ajutorului de stat aprobat este de 80,5 milioane de lei.

Investiția este realizată  de Omnia Europe S.A,. care deține un teren de 10 hectare cu  deschidere atât către calea ferată, cât şi la Canalul Dunăre – Marea Neagră . Compania care deţine cea mai mare parte a acţiunilor Omnia Europe SA face parte din consorţiul Tosmur Group din Turcia, care este cel mai mare producător de fructoză nemodificată genetic din lume.

Noua fabrică, Omnia Europa, va produce 60.000 de tone de maltodextrină pentru a satisface cererea actuală şi viitoare de produse alimentare de calitate pentru copii. Fabrica va avea şi o capacitate de producţie de 40.000 de tone de fructoză cristalină. Tot aici se vor mai produsce şi glucoză, siropuri de fructoză, amidon de porumb și monohidrat de dextroză, scrie publicaţia Food Ingredients First.com.

 

Articolul precedentPercheziții în Constanța și Tulcea la „căutători de comori”
Articolul următorScutere electrice contrafăcute, confiscate de poliţiştii constănțeni