Pacienții din județul Constanța beneficiază, din această lună, de investigații endoscopice digestive la cele mai înalte standarde, grație unei investiții în valoare de peste 8.500.000 de lei.

Inaugurarea cabinetelor de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie, din cadrul Laboratorului Explorări Funcționale al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța a avut loc, miercuri, acestea fiind dotate cu echipamente de ultimă generație. Acestea au fost achiziționate în luna decembrie și permit efectuarea unei game complexe de investigații endoscopice digestive, între care unele nici nu se efectuau până acum în unitățile medicale din Dobrogea.

Echipamentele valorează 8.512.510 lei și au fost achiziționate cu fonduri de la Ministerul Sănătății și cofinanțare din partea Consiliului Județean Constanța. Astfel, Ministerul Sănătății a alocat 7.658.000 lei și Consiliul Județean Constanța, 854.510,30 lei. De asemenea, spațiile în care au fost amplasate echipamentele au fost modernizate din fondurile proprii ale spitalului.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, aparatura permite realizarea de investigații endoscopice digestive de mare precizie, „unele dintre ele, până acum, nu se efectuau în nicio unitate medicală din Constanța”, diagnostic mai rapid, sigur și de tratament modern. „Astfel, în cadrul Spitalului Județean Constanța, pot fi efectuate de acum înainte ecoendoscopii. Investigațiile sunt posibile datorită aparatului de ultrasonografie Arrieta V70. Acesta permite realizare unei game complexe de investigații, cum ar fi elastografie (măsurarea elasticității țesuturilor), ecografie cu contrast, efectuarea de puncții eco-ghidate, etc. Dintre noile dotări fac parte două turnuri pentru videoendoscopie cu multiple dotări, 18 tuburi speciale pentru endoscopii, trei dulapuri pentru depozitarea în mediu controlat a endoscoapelor care asigură condiții de sterilizare perfectă, o mașină de spălat endoscoape cu 2 posturi și multe alte accesorii”, a declarat managerul SCJU Constanța, Cătălin Grasa.

De investigații cu noile echipamente vor beneficia gratuit toți pacienții asigurați, fie că sunt internați în spital, fie că se programează în baza unui bilet de trimitere.

Articolul precedentVești bune la început de an! O nouă creșă va fi deschisă în Constanța
Articolul următorMobilier urban nou pe strada Ștefan cel Mare!