Constănțenii cu vârste între 18 și 65 de ani sunt invitați ca în perioada 15 – 19 aprilie să se alăture campaniei „Donează sânge, fii erou!”, derulată de Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici Constanța.

Persoanele care îndeplinesc condițiile de admisibilitate sunt așteptate la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, de pe strada Nicolae Iorga, nr. 85, pentru a dona sânge. Gestul acestora poate salva viețile celor care au nevoie urgentă de transfuzii din cauza unor boli grave sau în urma efectuării unor intervenții medicale complexe.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ca și alte centre din țară, se confruntă periodic cu un deficit de sânge și de preparate din sânge, iar această situație îi poate afecta iremediabil pe cei care așteaptă pe paturile spitalelor transfuziile de care au nevoie pentru a supraviețui. Campania „Donează sânge, fii erou!” are ca scop conștientizarea acestor probleme și rezolvarea lor prin atragerea cât mai multor donatori permanenți.

Cei care aleg să doneze sânge beneficiază de analize gratuite, bonuri de masă în valoare de 65 de lei, o zi liberă de la serviciu și posibilitatea achiziționării unui abonament RATC cu prețul redus la jumătate. În plus, în perioada campaniei „Donează sânge, fii erou!”, donatorii vor fi așteptați de studenții mediciniști, la Centrul de Transfuzie cu apă, suc, pizza și prăjituri.

Campania va începe simultan, luni, 15 aprilie, în cele 11 centre universitare din țară – Constanța, Brașov, București, Cluj, Craiova, Timișoara, Sibiu, Tg. Mureș,  Oradea, Galați și Iași.

Articolul precedentA fost asfaltată și aleea Vâscului din Constanța
Articolul următorAplicația Constanța Parking a devenit disponibilă