Marinarii militari români se antrenează zilele acestea, în Marea Neagră, alături de militari din Statele Unite și Ucraina, în cadrul unei aplicații militare ce are loc în zona Insulei Șerpilor.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, corveta „Contraamiral Horia Macellariu” participă, în perioada 15 – 17 octombrie, la un exercițiu naval, în zona Insulei Șerpilor și în apele internaționale ale Mării Negre. La aplicație mai iau parte nava purtătoare de rachete „Pryluky”, din Ucraina, și distrugătorul american USS „Porter”.

„Contribuția Forțelor Navale Române la implementarea prezenței aliate adaptate din zona Mării Negre și participarea la exercițiile, operațiile și misiunile NATO demonstrează faptul că țara noastră își îndeplinește, fără ezitare, angajamentele asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice”, au transmis reprezentanții SMFN.

Exercițiul naval contribuie la consolidarea parteneriatului dintre Ucraina și statele membre NATO, în domeniul forțelor navale, urmărind realizarea interoperabilității echipajelor la nivel tactic, prin aplicarea procedurilor de operare la standarde NATO, în domeniul luptei împotriva amenințărilor la adresa securității.

Articolul precedentZeci de mii de aparate de ras contrafăcute, indisponibilizate în Portul Constanța Sud
Articolul următorA început stropirea pomilor împotriva dăunătorilor în Constanța