Inspectorii sanitari vor desfășura, până în data de 31 august, o acțiune de control în stațiunile de pe litoralul românesc și perimetrul Deltei Dunării, pentru a supraveghea modul în care sunt respectate normele de sănătate publică, astfel încât turiștii să-și poată petrece vacanțele în condiții de siguranță.

Potrivit Ministerului Sănătății, timp de două luni, echipele de control vor verifica respectarea normelor de igienă şi sănătate publică în taberele şcolare şi studențești. De asemenea, vor controla respectarea normelor privind apele de îmbăiere naturale, ștranduri, piscine, modul de organizare a posturilor de prim ajutor, precum și respectarea prevederilor normelor de igienă în unitățile de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni), în special în cele care organizează activități similare taberelor şcolare. Conform competențelor, echipele de control vor verifica și respectarea legislaţiei în vigoare aplicabilă unităţilor de alimentație publică şi colectivă.

„Am înființat un comandament de control format din 48 inspectori sanitari, majoritatea detașată din țară.  Scopul acestor acțiuni este de a supraveghea modul în care sunt respectate normele de sănătate publică în unitățile de pe litoral, astfel încât turiștii să-și poată petrece vacanțele în condiții de siguranță, fără riscuri de îmbolnăvire. În cazul în care vor fi constatate deficiențe, se vor aplica măsuri conform legislaţiei în vigoare”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

În stațiunile de pe litoralul românesc funcționează 450 de unități de cazare, 600 de unități de alimentație publică, patru tabere școlare, iar în perimetrul Deltei Dunării au fost catagrafiate 220 de unități de cazare, 160 de unități de alimentație publică și patru tabere școlare.

Articolul precedentMai sunt doar trei zile până începe NEVERSEA!
Articolul următorRedescoperiți valorile trecutului la Târgul de Artă și Antichități Constanța Revival