Cea de-a treia ediţie a concursului se va desfășura online în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2020. 67 de tineri și talentați artiști pianiști din Franța, Ukraina, Azerbaijan, Republica Moldova dar și din mai multe orașe din România se vor întrece pe scena virtuală a competiției.

Competiția și Gala de premiere vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/ConstantaInternationalPianoCompetition dar şi pe canalul de YouTube al Asociaţiei Nihil Sine Arte: https://www.youtube.com/watch?v= ViBvhyJ8PLs

Tinerii artişti instrumentişti vor avea ocazia să-și exprime talentul într-o competiție de înalt nivel și performanță pianistică. Juriul concursului este alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate: Verona Maier, Toma Popovici, Thomas Böckheler, Boldizsár Csicky, Daniel Goiţi, Alina Deleanu, Daniela Vlădescu.

 ”Constanța International Competition- Festival for Young Pianists” va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani.

Se vor acorda următoarele premii:

– premii I, II, și III în diplome și bani;

– mențiuni în diplome;

– premii speciale de interpretare pianistică în diplome și bani, „Lucia Teodorescu”, „Sofia Cosma”, „Young Artist Constanța”;

– 3 premii speciale „Concert de pian cu orchestră” pe scena Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Constanța;

– 1 premiu special cu valoare în bani și un recital de pian la Muzeul Municipiului București, Palatul Șuțu;

– 1 premiu special constând într-un recital la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mogoşoaia.

– premii speciale pentru interpretare în diplome.

Toate premiile se vor acorda tuturor categoriilor din concurs, fără discriminare de vârstă, etnie, naționalitate sau alte criterii.

Concursul ”Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” a debutat la Constanța în anul 2018 din dorinţa de a susţine arta şi cât mai mulți tineri pianiști din România și din străinătate şi s-a dovedit a fi un real succes.

Sursa: Realitatea de Constanta