Studenții care fac parte dintr-o asociație studențească și au vârsta cuprinsă între 20-27 de ani sunt așteptați să se înscrie la a doua ediție a Kennedy Academy for Students. Programul Kennedy Academy include subiecte legate de democrație, educație civică și participare activă în comunitate și va avea loc între 12-15 decembrie 2019.

Acest program își propune să ofere unui număr de 20 de participanți șansa de a învăța despre leadership și implicare civică în sectorul ONG din România, de a-şi îmbunătăţi nivelul de comunicare în limba engleză și de a învăţa despre valori democratice şi civice. Participarea la acest eveniment de gratuită. Cei 20 de tineri vor fi selectați online.  În cadrul programului, studenții vor participa la ateliere de lucru și vizite instituționale.

Kennedy Academy for Students este dedicat studenților vizionari și creativi, care vor să genereze schimbări tangibile în organizațiile din care fac parte. Pentru acest lucru este nevoie nu doar de pasiune, ci și de o înțelegere a procesului de funcționare a ONG-urilor, a sistemului public din care fac parte acestea și de interacțiune la nivel național între aceste asociații și alte instituții publice. La sfârșitul programului, studenții vor avea șansa de a împărtăși noile cunoștințe cu alți studenți, colegi și profesori și de a-şi pune în practică propriile idei.

Competiția este deschisă tinerilor care îndeplinesc toate condițiile de mai jos:

  • Locuiesc în România;
  • Sunt, la momentul înscrierii, studenți la o universitate, la orice profil, înscriși la licență, master sau doctorat, locuiesc în mediul rural și urban;
  • Sunt înscriși într-o asociație studențească în România;
  • Au minimum 20 de ani și maximun 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (12 decembrie 2019);
  • Au cel puțin un nivel mediu de limba engleză;
  • Sunt creativi, implicați civic și au rezultate universitare bune;
  • Demonstrează interes față de tematica programului.

Înscrie online până la finalul zilei de 6 noiembrie 2019.

Înscrierea se poate face la: https://americancouncils.ro/programe/kennedy-academy-for-students/

Articolul precedentCreștere de aproape nouă procente în traficul de mărfuri prin porturile maritime românești
Articolul următor20 de milioane de euro pentru reabilitarea bulevardelor 1 Decembrie, Lăpușneanu și Aurel Vlaicu