Articole vestimentare și încălțăminte, în valoare de aproape 4 milioane de lei, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite în Portul Constanța Sud – Agigea, într-un container sosit din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societății comerciale este un cetățean polonez, în vârstă de 54 de ani.

În urma controlului, au fost descoperite 6.240 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de aproximativ patru milioane de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentȘofer de Porsche, prins cu 145 km/h pe drumul ce traversează Eforie Sud
Articolul următorVIDEO| Alertă la Constanța.Taximetriștii în pericol