Articole de îmbrăcăminte contrafăcute, în valoare de aproape 300 de mii de lei, au fost confiscate în Portul Constanța Sud – Agigea dintr-un container sosit din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au participat la controlul amănunțit efectuat, în baza analizei de risc, de către lucrătorii vamali la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 3.015 perechi de pantaloni sport susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de aproximativ 281.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

De asemenea, polițiștii de frontieră îl cercetează pe administratorul societății comerciale importatoare, un cetățean polonez în vârstă de 54 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentVIDEO| Moarte suspectă la Constanța
Articolul următorAlimente bio pentru copiii din creșele constănțene