Hotelul Iaki sărbătorește, miercuri, cei 17 ani de activitate cu un eveniment de seamă: prezentare de modă și lansare de carte. Seara se anunță încântătoare pentru pasionatele de fashion, întrucât Izabela Mandoiu, designer român colaborator al Hotelului Iaki, va prezenta noua colecție, care are un mesaj special.

Colecția pe care Izabela Mandoiu o va prezenta în cadrul evenimentului aniversar include creații din ambele linii ale designer-ului, atât piese moderne, care complimentează orice siluetă, dar și piese de inspirație tradițională. Vedeta colecției este IA de la Bunica, o ie cu specific argeșean, asemeni celor care au făcut-o cunoscută pe Izabela atât în România, dar și peste hotare.

Mesajul colecției, care evidențiază bluza tradițională, este de a aminti tuturor că IA românească poate fi un cadou memorabil, care va trece testul timpului, asemeni multitudinii de sentimente și valori pe care le transmite. Legătura specială dintre o bunică și nepoata ei poate fi foarte greu verbalizată, însă semnificația acestei legături poate fi transpusă într-o ie cu motive românești, care va dăinui peste ani.

În cadrul evenimentului, invitații vor putea lua parte la o inițiativă unică, prin care ia românească își cere drepturile în simbolurile online ale rețelelor sociale. Echipa Izabela Măndoiu solicită către administratorii platformelor de social media să integreze în oferta de simboluri și ia românească, ca element reprezentativ pentru România.

Ia este un simbol patriotic, creat și păstrat de către strămoșii noștri cu pasiune, inspirație și dedicare, și reprezintă un element de brand național, chiar dacă nu în mod oficial, dar care se bucură de recunoaștere și apreciere internațională. „În prezent, când postăm un mesaj în online, folosim doar hashtag-uri despre ie, însă ne dorim mai mult de atât. Vrem să avem un simbol al portului tradițional românesc și credem că IA este iconul potrivit pentru a ne reprezenta cu mândrie. Bluza românească este inspirație pentru designeri celebri și dovedește, pe zi ce trece, că tradiționalul nu este un trend, ci o comoară națională, pe care suntem responsabili să o valorificăm cum putem mai bine. Când cineva vrea să dea posteze un mesaj, o poză cu ceva reprezentativ pentru țară, mai ales dacă este vorba de o ie, mi-aș dori să aibă posibilitatea și să insereze în mesaj simbolul iei, nu să se rezume la un hashtag”, susține designer-ul Izabela Măndoiu.

Important de menționat este că, la o simplă căutare pe motorul de căutare google, sintagmele în cauză furnizeză următoarele rezultate: ia românească – 95.400.000 rezultate; romanian blouse 8.340.000 rezultate; romanian traditional blouse afișează 3.960.000 de rezultate; La Blouse Roumaine generează 388.000 rezultate. Pe instagram situația este următoarea: #ie – 752.993 postări; #ia – 349.338 postări; #ieromaneasca – 2.810 postări; #romanianblouse – 8.530 postări; #lablouseroumaine – 13.562 postări.

Articolul precedentZeci de cadre medicale vor asigura permanența la festivalul NEVERSEA
Articolul următorRezultate BAC 2018 CONSTANȚA – Procedura de afișare a notelor