Joi, 29 noiembrie, a avut loc la Viena, tragerea la sorți a grupelor EHF. HC Dobrogea Sud va juca în Grupa C, unde se vor regăsi echipele FC Porto, TTH Hostelbro, Liberbank Cuenca.

”Este o grupă echilibrată. Oricare dintre cele 4 echipe are şanse să treacă de grupe. Nu cred că Porto este principala favorită, deşi a eliminat-o pe Magdeburg. Hostelbro reprezintă Danemarca, iar Cuenca este o echipă din Spania, una dintre forţele handbalului european. Eu spun că avem o şansă mare să mergem mai departe. Nu ştiu dacă există o favorită certă, dar sperăm ca, după cele 6 jocuri, noi să fim calificaţi în sferturile de finală,” adeclarat președintele HCD, Ionuţ Rudi Stănescu, prezent la Viena.

HCD va juca în prima etapă, în deplasare, cu TTH Hostelbro, pe 9/10 februarie, urmează un meci acasă cu FC Porto, pe 16/17 februarie, şi, din nou pe teren propriu, cu Liberbank Cuenca, pe 23/24 februarie. Apoi, pe 2/3 martie, la Cuenca, pe 23/24 martie acasă cu Hostelbro şi pe 30/31 martie la Porto.

“Va fi o grupă interesantă. În privinţa românilor, noi am jucat cu vechea echipă a Constanţei pentru calificarea în Champions League şi am câştigat. Avem amintiri plăcute”, a declarat Armando Leitao, reprezentantul FC Porto, pentru EHF TV. FC Porto a eliminat HCM-ul în 2013, în preliminariile Champions League.

Grupa: A: Fuchse Berlin, La Rioja, Saint Raphael, Balatonfuredi;

Grupa B: TSV Hannover, Tatabanya, Rabotnik Bitola, Nexe; D: Granollers, Azoty Pulawi, THW Kiel, Gudme.

Grupa C: HCM Dobrogea Sud, FC Porto, TTH Hostelbro, Liberbank Cuenca

Primele două clasate din fiecare grupă la finalul celor 6 etape se vor califica în sferturile de finală.

 

 

 

Articolul precedentVIDEO| Podul de la Butelii se deschide traficului pe ambele sensuri
Articolul următorAcces gratuit la muzee și Delfinariu de Ziua Națională a României