Haine pentru copii contrafăcute, în valoare de aproape 100.000 de lei, au fost descoperite de polițiștii de frontieră și vameșii din Portul Constanța Sud Agigea într-un container sosit din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au participat la controlul amănunțit efectuat în baza analizei de risc, de către lucrătorii vamali, la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean român, în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 350 de articole vestimentare pentru copii, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 96.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Articolul precedentLitoralul pentru toţi. Tarife mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon
Articolul următorA început distribuirea rechizitelor către școlile și grădinițele din Constanța