Locuitorii orașului Mangalia racordați la sistemul centralizat de încălzire vor avea, începând de vineri, 1 noiembrie, căldură în casă.

Societatea locală de termoficare din Mangalia, Goldterm SA, va începe vineri, 1 noiembrie, furnizarea agentului termic pentru sezonul rece 2019 – 2020. Decizia a fost luată ca urmare a scăderii temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții, dar și în urma solicitărilor din partea asociațiilor de locatari/proprietari.

Conform reprezentanților Goldterm, de la jumătatea lunii octombrie, s-au efectuat probele la rece și nu au fost probleme deosebite pe parcursul intervențiilor specifice. Totodată, înainte de a începe furnizarea agentului termic, angajații societății de termoficare au intervenit cu lucrări de modernizare la mai multe centrale din oraș, precum și la rețeaua de distribuție a agentului termic, pentru reducerea pierderilor de pe traseu.

În cazul în care există disfuncționalități la furnizarea agentului termic sau se efectuează alte lucrări de către proprietari, aceștia pot sesiza Dispeceratul Goldterm la numerele de telefon: 0241.740.761 / 0756.086.136 sau pe email la adresa [email protected].

În ceea ce privește prețul de producție al gigacaloriei pentru actualul sezon rece, acesta este de aproximativ 540 de lei, însă populația va plăti aproximativ 235 lei/gigacalorie, diferența fiind suportată de Primăria Mangalia, din bugetul local. „Subvenția la termoficare se va menține, în continuare, iar locuitorii orașului vor avea căldură pe timpul iernii. De multe ori ni s-a reproșat de către locuitorii de la case, în special, că ajutăm cu subvenții la căldură doar pe cei de la blocuri, iar cu acei bani am fi putut asfalta tot orașul, în câțiva ani. Cu toate acestea, noi trebuie să ne gândim și la persoanele vârstnice care locuiesc la bloc și la cei care nu își permit să aibă o centrală proprie în case, deși sunt salariați, dar cu venituri mici”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Reprezentanții Goldterm spun că se lucrează la proiectul de cogenerare cu motoare termice, cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea, pe timpul iernii, dar și la reabilitarea centralelor termice printr-un program de reducere a pierderilor pe rețeaua de distribuție, cu finanțare guvernamentală.

Articolul precedentAtenție șoferi! Transport agabaritic pe ruta IMGB București – Port Agigea
Articolul următorRealitatea merge mai departe. De la Realitatea TV la Realitatea Plus