Turiștii care ajung în Constanța, dar și locuitorii orașului, au de acum la dispoziție un ghid al orașului, disponibil printr-o aplicație gratuită, „CiTy TOUR Constanța”.

Ghidul text și audio cuprinde 100 de obiective turistice de vizitat din Constanța – Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Farul Genovez, Moscheea Carol I, Cazinoul, muzeele, dar și multe alte atracții – ce sunt disponibile pe orice telefon cu sistem de operare Android. Cele 100 de obiective turistice din Constanța și stațiunea Mamaia sunt cele prezentate și în harta CiTy TOUR, lansată de Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța, la începutul săptămânii trecute.

Aplicația a fost dezvoltată de RATC Constanța împreună cu Comunitatea Elenă Elpis Constanța și Uniunea Armenilor din România Sucursala Constanța. „Practic, oricine urcă la bordul autobuzelor etajate CITY TOUR se poate conecta gratuit la internet prin rețeaua wi-fi din mijloacele de transport în comun. Alegeți rețeaua wi-fi RATC_Constanța și scanați codul QR de pe spătarul scaunului din față sau căutați direct aplicația în “MAGAZIN PLAY”, spun reprezentanţii RATC.

 

 

Aplicația sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului, iar în momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio pornește automat. „Trebuie să vă asigurați că aveți activată funcția de localizare. Fie că alegeți să citiți, fie că optați pentru ghidul audio, informațiile despre obiectivele întâlnite pe traseu sunt ușor accesibile. Dacă doriți să reluați informațiile sau doriți să ascultați o anume descriere, accesați butonul „play”, situat în partea de sus a ecranului. Dacă telefonul este setat pentru limba română, vocea se va auzi automat, cu textele aferente. Dacă telefonul este setat în altă limbă, se activează varianta în engleză”, au mai precizat sursele citate.

Articolul precedentTurist din Miercurea Ciuc, dat dispărut în Costinești
Articolul următorNave ale Forțelor Navale Române, de veghe în Marea Neagră alături de partenerii NATO