Victorie importantă pentru FC Braşov. Galben-negrii au reuşit să facă un meci foarte bun şi au trecut de Unirea Constanţa cu scorul de 4-2 (2-1). 

După ce oaspeţii de astăzi au reuşit să deschidă scorul, braşovenii s-au mobilizat şi au reuşit să înscrie de „la foc automat”. O singură dată au mai avut emoţii, când constănţenii au egalat la 2. Jucătorul meciului a fost Zakaria El Azzouzi care a reuşit un hattrick în doar 15 minute, dar şi o pasă de gol.

Stegarii au început foarte bine jocul şi au avut câteva ocazii bune din faze fixe. Cu toate acestea cei care au marcat primii au fost constănţenii, în minutul 22, după o centrare a lui Cireșoiu deviată în poartă de braşoveni.

După gol, galben-negrii „au luat cu asalt” poarta Constanţei şi în doar trei minute au avut trei ocazii mari prin Mihalcea, Iorga şi El Azzouzi.

În minutul 28, braşovenii au egalat la 1 după golul lui Negrean care a înscris simplu din 8 metri dupa pasa lui El Azzouzi. La pauză s-a intrat cu scorul de 2-1. În minutul 44, El Azzouzi a marcat după ce a rămas singur cu portarul, la o ieşire greşită la offside a constănţenilor.

Gazdele au început bine şi repriza secundă, dar la fel ca în prima, oaspeții au înscris primii prin Andreas Chirițoiu în minutul 52. Golul oaspeţilor i-a mobilizat din nou pe braşoveni, iar El Azzouzi şi-a completat hattrick-ul reuşind două goluri în doar 3 minute, 55 şi 58. Primul după un şut din prima după centrare a lui Burlacu, iar al 2-lea după un corner bine executat până la Fustar care a întors în faţa porţii. El Azzouzi a îndeplinit o simplă formalitate.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Mă simt minunat. Aveam nevoie de această victorie şi sunt bucuros pentru ea. Am avut mai multe oportunităţi de a marca şi sunt mulțumit că le-am fructificat. Am înscris de trei ori, dar să nu uităm şi de pasa de la primul gol. Sunt foarte fericit. Este al 2-lea hattrick din carierea mea. Trebuie să luptăm, avem nevoie de fiecare punct. Acum trebuie să ne odihnim şi să ne mobilizăm pentru partea a doua a sezonului”, a spus la finalul meciului Zakaria El Azzouzi.

Mă bucur că a venit victoria după o perioadă lungă în care nu am reuşit să strângem puncte. A fost un meci foarte greu contra unei echipe foarte bune, o echipă care joacă fără presiune, o echipă cu mare calitate individuală şi de grup. Băieţii au făcut un efort extraordinar. Am reuşit să facem presing pe durata întregului joc, 90 de minute. Un efort fantastic de voinţă.

Mă bucur enorm pentru ei, pentru că îşi doreau foarte mult. Şi astăzi am luat două goluri dintr-un şut la poartă, dar am reuşit să trecem peste momentul primiri golului. Echipa a arătat astăzi o mare putere fizică. Îi felicit şi mă bucur pentru ei, e victoria lor. Eu sper să fie un nou început şi sunt convins că vom reuşi să scoatem echipa din situaţia în care am fost.”, a spus antrenorul Călin Moldovan.

FC Braşov a jucat în formula: Mutu, Gherghe, Dumbravă, Burlacu, Leonte, Fustar, Mihalcea (Boţia min. 58), Iorga (Mitroi min. 90), El Azzouzi (Iurcu min. 75), Constantin (Lascu min. 90) şi Negrean (Drăgoi min. 75).

FC Brașov se menţine pe locul 16 din Liga a 2-a cu 12 puncte acumulate.

FOTO si TEXT: FC BRAŞOV