Fregata „Regele Ferdinand” a fost integrată, joi, în gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), care operează, până pe 22 iulie, în Marea Neagră.         

După ce a plecat, miercuri, 3 iulie, din portul Constanța, fregata „Regele Ferdinand” a primit, în largul Mării Negre, vizita comandantului grupării navale SNMG-2, doamna commodore Josée Kurtz (Canada), care a transmis echipajului navei românești un mesaj de bun venit în gruparea navală NATO și a prezentat principalele misiuni pe care echipajul fregatei românești le va executa, împreună cu celelalte echipaje ale navelor care fac parte din SNMG-2, respectiv HMCS „Toronto” (Canada), HMS „Duncan” (Marea Britanie) și TCG „Turgutreis” (Turcia).

Joi, 4 iulie, gruparea navală SNMG2 a intrat în portul Odessa (Ucraina), pentru o escală de câteva zile, după care va participa la secvențele Exercițiului multinațional „Sea Breeze 19” planificate în bazinul vestic al Mării Negre. La exercițiul organizat de forțele navale ucrainene și americane, Forțele Navale Române participă, în premieră cu trei nave (fregata „Regele Ferdinand”, corveta „Eustațiu Sebastian” și nava purtătoare de rachete „Lăstunul”).

Prezența grupărilor navale NATO în Marea Neagră, la exercițiile organizate de statele membre ale Alianței Nord-Atlantice sau de statele partenere, contribuie la întărirea relațiilor dintre aliați, precum și la descurajarea amenințărilor la adresa securității pe flancul estic al NATO.

Articolul precedentContinuă dezinsecția în municipiul Constanța!
Articolul următor16 asistenți maternali, angajați de DGASPC Constanța