Fregata „Regele Ferdinand” a acostat luni, 22 iulie, în Portul Militar Constanța, la finalul participării la misiuni în cadrul Grupării Navale Permanente a NATO, SNMG2.

În perioada 3-22 iulie, nava a participat cu succes la exercițiul Sea Breeze, organizat de Ucraina și exercițiul Breeze, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei. „La 15 ani de la aderarea României la NATO, în actualul context al securității maritime în bazinul Mării Negre, România are responsabilitatea apărării frontierei de stat, dar și a apărării frontierei Uniunii Europene și a NATO, iar Forțele Navale Române au un rol deosebit în realizarea acestui obiectiv”, au precizat reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale.
Prezent la sosirea navei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpățînă, comandantul Flotei, a mulțumit echipajului fregatei pentru eforturile depuse în timpul misiunii, a felicitat personalul Grupului de Elicoptere ambarcat la bordul fregatei pentru Ziua Aviației sărbătorită sâmbătă, 20 iulie, și le-a urat tuturor mult succes în misiunile viitoare.

Articolul precedentLansare în stratosferă a unui avion fără pilot din Poligonul Capu Midia (VIDEO)
Articolul următorMărfuri contrafăcute, de aproape 500 de mii de lei, indisponibilizate de poliţişti