Ziua Recunoștinței a fost celebrată pe 22 noiembrie, la baza americană de la Mihail Kogălniceanu, în prezența oficialităților din județul Constanța.

La invitația comandantului  Black Sea Area Support team, colonel Vesely Murray, prefectul Județului Constanța – Dumitru Jeacă,, primarul orașului Mihail Kogălniceanu,- Ancuța Belu, primarul Constanței- Decebal Făgădăuși numeroși reprezentanți ai forțelor armate române au participat la un prânz festiv organizat la baza americană.

„De Ziua Recunoștinței, ar trebui cu toții să ne luam un răgaz să reflectăm asupra binecuvântărilor pe care le primim în viața noastră.  Eu sunt recunoscător pentru multe lucruri –  pentru familia mea, pentru această mare națiune pe care o slujesc, partenerii și aliații excepționali cu care lucrăm aici și multe alte lucruri cu care m-a binecuvântat Dumnezeu”,  a declarat colonel Vesely Murray comandantul bazei militare..

Oficialii și militarii au mâncat împreună curcan și tort în popota și au mulțumit , în final, bucătarilor pentru bunătățile pregătite pentru această zi de sărbătoare.

Sărbătoarea naţională americană aminteşte de miraculoasa recoltă care, în anul 1621, a salvat viaţa primilor imigranţi sosiţi în Lumea Nouă de pe îndepărtatele meleaguri britanice. În această zi, famiile se reunesc pentru masa tradiţională de la care nu lipseşte curcanul.

 

 

Articolul precedent„Cea mai frumoasă soție”, „Gin Rummy” și „Testosteron”, în weekend, la Teatrul de Stat Constanța
Articolul următorVIDEO/Lucrările de punere în siguranță a Cazinoului au ajuns la acoperiș