Roata panoramică, botezată “Tomis Eye”, a fost inaugurată în vecinătatea Cazinoului din Constanţa, în zona Poarta 1.

Cea mai noua atracție a litoralului românesc este inspirată din turismul european. Constanța are o roată panoramica de unde vezi orasul de sus, la fel ca la Londra sau Viena. Tomis Eye are 36 de metri şi le ofera turiştilor cea mai frumoasa privelişte de pe litoral.

Constructia roții a durat două săptămâni, de cand primele piese au ajuns la Constanta, din Italia..

Roata panoramică este amplasata pe faleză, aproape de emblema orașului Cazinoul.  Are 36 de metri inaltime,  24 de cabine cu șase locuri, o cabină pentru persoane cu dizabilități și o  cabină VIP. Un bilet într-o cabina normala costă 20 de lei. Elevii de nota 10 și persoanele cu dizabilităti au intrare gratuită, iar pensionarii beneficiază de o reducere de 50 la sută,

Pentru cabina VIP, lucrurile se schimbă, „un bilet in cabina VIP unde am înteles că se servește Prosecco sau ceva potrivit VIP-urilor, 2oo de lei, și o tură durează jumătate de oră”  a precizt Adriana Teodoru. purtător de  cuvânt  primaria Constanța.

Un tur, o plimbare înseamnă trei rotații complete, iar ca timp variază, pentru că depinde de cât de multe persoane sunt in roată.

.

Imagine

Imagine

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta