Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor efectuează, în această perioadă, acțiuni de control în unități de distribuție, depozitare și comercializare a apelor minerale naturale și a băuturilor răcoritoare, în Municipiul București și județul Ilfov. 

În momentul controlului au fost constatate mai multe deficiențe, printre acestea   depozitarea apelor minerale naturale și a băuturilor răcoritoare sub directa acțiune a razelor solare, la temperaturi mai mari de 40 grade C, marfa  transportată cu camioane acoperite cu prelată, în care temperaturile în timpul zilei pot ajunge la peste 50 de grade Celsius.

„Trebuie precizat următorul lucru,băuturile au stabilite niște condiții de depozitare și automat de transport prin fișa tehnică a produsului, Chiar dacă la momentul retragerii de la consumul uman a întregii cantități, aceasta poate avea buletine de analiză în regulă, totuși încălcarea condițiilor de depozitare și de transport este o abatere de la lege și automat poate fi un pericol pentru sănătate. Este de notorietate faptul că plasticul expus temperaturilor ridicate poate dezvolta dioxină, un  compus chimic care odată ingerat reprezintă un pericol real pentru sănătatea umană” a declarat Horia Constantinescu, coordonator al Corpului de Control al Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Unităților li s-a pus în vedere să transporte marfa la temperatura corectă, cu mijloace de transport adecvate.Marfa de pe platformă, expusă razelor soarelui a fost retrasă definitiv.

Ieri, au fost controlate 5 unități la care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 lei. Ca urmare a acțiunilor de control întreprinse, au fost dispuse măsuri de retragere de la comercializare și din circuitul consumului uman a unei cantități de 57.000 litri de ape minerale naturale și a băuturi răcoritoare în valoare totală de 231.000 lei.

Sursa foto video Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)

Articolul precedentEurofighter Typhoon la Black Sea Air Show!
Articolul următorFOTO VIDEO|  AFROJACK și Sean Paul show-uri incredibile în cea de-a doua zi la Neversea