Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu a găzduit pe 13 iulie, prima ediție a Black Sea Air Show. La eveniment au participat aproximativ 15.000 de persoane, număr care a depășit așteptările organizatorilor

Acrobații cu avioane, motoare puternice, defilarea mașinilor retro, standuri de aviație zone de shopping toate s-au regăsit sâmbătă la Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

De evoluțiile aeriene s-au ocupat piloții și parașutiștii participanți, români, italieni și americani, de la  Aeroclubul României, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi Regional Air Services. Două ore şi treizeci de minute de evoluţie a aeronavelor civile, urmată de două ore de evoluţie a aeronavelor militare, un elicopter PUMA R330, MIG 21 Lancer, F16 şi aeronavele de vânătoare Typhoon, ale Italian Air Force.

La expoziție statică interactivă, spectatorii au avut posibilitatea să exploreze aparatele de zbor și echipamentele specifice și să afle de la piloții români și americani câteva din tainele zborului.

„Ne dorim evenimente pe litoral, știm foarte bine că toți iși doresc evenimente atunci când vin în vacanță. Suferim  oarecum de evenimente mari în ultimii ani pe litoral, iată, pe acest fond vine Black Sea Air Show, tocmai la acest lucru ne-am gândit. Ne bucurăm că publicul larg a venit în număr atât de mare,” a declarat Corina Martin, președinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

 

 

 

 

 

Articolul precedentMinorul de 16 ani care a provocat accidentul mortal de la Medgidia, a fost arestat preventiv
Articolul următorFOTO VIDEO| Două persoane rănite în urma unui accident în zona Anda