Echipele Serviciului Spații Verzi și ale firmelor prestatoare au executat lucrări de toaletare/ corecție și extragere de buturugi și cioturi în mai multe zone ale orașului: Tomis Nord, Cireșica, Abator, Centru, Poarta 6, Medeea, Km 4-5 sau zona centrală a orașului.

Potrivit primariei Constanța lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează conform Legii. 24 din 15 ianuarie 2007 (republicată) privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor în perioada de repaus vegetativ pentru a nu produce uscarea arborilor. Perioada de repaus vegetativ începe cu luna octombrie sau noiembrie până în martie sau aprilie în funcție de momentul intrării în vegetație pentru fiecare specie în parte.

După ce sunt efectuate tăierile, arborii sunt badijonați cu vopsea specială pe bază de ulei vegetal. Acest procedeu de sigilare este efectuat pentru vindecarea țesutului lemnos afectat și pentru respingerea picăturilor de apă care ar favoriza instalarea mucegaiului de lemn.

„Uneori este necesară și tăierea totală a arborilor, deși se acceptă această soluție după epuizarea tuturor opțiunilor. Dar și în aceste cazuri vorbim despre arbori uscați ori scorburoși, periculosi pentru rețelele de utilități, pietoni, clădiri sau mașini.

Toate aceste acțiuni asupra arborilor sunt efectuate de personal specializat iar tăierea crengilor și a ramurilor uscate ale arborilor se face cu grijă, curat, fără a afecta scoarța în zona unde se aplică tăietura,”precizează reprezentanții primăriei municipiului Constanța

În paralel, echipele firmei de salubrizare, persoanele care beneficiază de ajutor social și cele care prestează muncă în folosul comunității continuă curățenia generală în parcul Tăbăcărie: se strâng gunoaiele, se cosește spațiul verde, se greblează și se incarcă resturile vegetale.

Imagine

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta