Remus Negoi, senator și președintele USR Constanța, a fost  la Cumpăna, pe locul unde malul canalului Dunăre – Marea Neagră s-a surpat pe câteva sute de metri.” Este în-gro-zi-tor! E o imagine apocaliptică acolo!”

Senatorul a stat de vorbă o doamnă care vine zi de zi să vadă cum se mai surpă o bucată de mal. Locuitorii din zonă, au fost strămutați în august 2019 „doar pentru 3 – 4 luni”, aşa cum le-a spus directorul PSD al Administrației Canalelor Navigabile. Nu numai că au trecut aproape 2 ani, dar situația s-a agravat extrem de mult.

Imagine

„Am înțeles că, de-a lungul timpului, pe acel loc s-au depozitat cantități imense de piatră, utilizată la lucrările din comună. Apoi, când s-a realizat canalizarea, s-ar fi astupat izvoarele naturale, care drenau apa către canalul Dunăre – Marea Neagră. În timpul unor lucrări publice în zonă, s-a defrişat porțiunea de copaci din zonă.

A urmat demararea lucrărilor de consolidare, efectuată de o eternă firmă de casă a PSD. Nu am înțeles cum de nu a fost gândit un plan mai larg de consolidare, pentru că malul s-a prăbuşit pe zi ce trece. Incompetența directorului pesedist al A.C.N., care a stat cu brațele încrucişate, se vede de la distanță.”

Senatorul Remus Negoi a anunțat că va discuta cu ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, despre situația aceasta și  pentru că este o situație urgentă, se va implica şi instituția prefectului.

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta