În luna aprilie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, au aplicat 4542 (3752 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2018) amenzi contravenționale în valoare totală de 936.404 lei.

Controalele au vizat respectarea normelor  privind menținerea curățeniei pe domeniul public, asigurarea ordinii și liniștii publice  în zonele adiacente centrelor comerciale, parcurilor, unităților de învățământ, a piețelor agroalimentare și în cartiere, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun în spatiul public închis sau într-un loc interzis de lege, depistarea persoanelor care comercializează ilicit produse fără acte de proveniență și în locuri neautorizate.

Au fost constatate 1418 abateri contravenționale, în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe arterele intens circulate din municipiul Constanța și  au fost aplicate  3032 puncte de penalizare.

1361 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției au fost încheiate persoanelor care nu dețineau bilete pe mijloacele de transport în comun.

Au fost ridicate 90 de autovehicule parcate neregulamentar pe locuri unde staționarea este interzisă prin codul rutier, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sau pe spațiul verde.

487 pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate și s- au aplicat 84 sancțiuni contravenționale. Au fost găsite abandonate pe domeniul public  din zonele Piața Griviței, Tomis 3 si Autogară Sud un număr de 185 de pachete cu țigări fără timbru legal.

 

Articolul precedentAtenție, constănțeni! De astăzi se restricționează accesul în zona peninsulară!
Articolul următorSistem de monitorizare și control al traficului de produse petroliere, implementat de Rompetrol