La sediul CN APM SA Constanța, au loc lucrările Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (Organizatia Porturilor Maritime Europene).  Preşedintele ESPO, Eamonn O’Reilly, a apreciat sprijinul acordat de Guvernul României în dezvoltarea Portului Constanţa şi a menţionat că a fost impresionat, în cadrul turului tehnic efectuat, de Digul de nord şi de marile proiecte de investiţii prevăzute a fi realizate în Portul Constanţa.

Reprezentanți ai managementului a peste 30 de porturi europene discută  aspecte legate de CEF (Connecting Europe Facility), care sprijină implementarea proiectelor de interes european, ce vizează dezvoltarea şi construcția unor infrastructuri și servicii noi, precum și modernizarea infrastructurilor și serviciilor existente în sectoarele transport, telecomunicații, energie.

În deschiderea evenimentului, directorul general al CN APM SA Constanţa, Nicolae Dan Tivilichi, a subliniat importanţa prezenţei în Portul Constanţa a reprezentanţilor managementului porturilor europene, pentru a înţelege realităţile de la graniţa de est a Europei.

Prezent la lucrări, secretarul de stat Lucian Pătraşcu, reprezentantul Guvernului României, a menţionat capacitatea Portului Constanţa de a se extinde către Europa,în condiţia dezvoltării conexiunilor cu transportul feroviar şi cel rutier, dar şi a îmbunătăţirii condiţiilor de navigaţie pe Dunăre. Se are în vedere un set de priorităţi pentru creşterea potenţialului portului,  investiții pe termen mediu și lung, investiţii care să contribuie la recâştigarea cotei de piaţă a mărfurilor prin facilităţi portuare.

Despre importanţa zonei Mării Negre  a vorbit și Isabelle Ryckbost, Secretar General al ESPO și a apreciat prezenţa foarte activă a Portului Constanţa în cadrul Organizaţiei Porturilor Maritime Europene, al cărei membru cu drepturi depline este din 2007.

 

 

Articolul precedentNoi focare de pestă porcină africană în județul Constanța
Articolul următorMisiune îndeplinită. Nava-Şcoală Mircea se întoarce acasă