Plutonierul adj Cuculescu George,. a primit, ieri, Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din partea Ministrului Afacerilor Interne – Ion Marcel Vela.

Cuculescu George, plt. adj  îndeplineşte funcţia de comandant echipaj (conducător autospeciale și scafandru autonom) de căutare-salvare în mediul acvatic din cadrul Detașamentului de pompieri Slt. Fripis Marius-Daniel Constanța Oraș.

În perioada 8-11 noiembrie plt. adj. Cuculescu George a participat la o intervenție dificilă și unică de căutare-salvare a unui băiat dispărut în Pecineaga, într-un bazin de dejecții. A intrat în bazin îmbrăcat  doar cu costumul uscat de scafandru și a periat întreaga suprafață cu uneltele din dotare, fără a ține cont de mirosul pestilențial și pericolul de infecție.

O altă intervenție la care s-a făcut remarcat a fost tot în luna noiembrie, a anului trecut, la nava eșuată cu 15.000 oi, din Portul Midia. Acesta fiind alpinist s-a cățărat pe nava răsturnată și a realizat scripeți pentru scoaterea oilor în siguranță, din navă, pe ponton. Totodată, a participat activ la operațiunea de extragere a ovinelor, accesul fiind unul foarte dificil și periculos, iar din cauza gazelor din aer fiind posibilă intervenția doar cu  aparat de respirat în interiorul vasului. Întreaga operațiune a durat 5 zile.

Imagine

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta