Poliţiştii de frontieră au confiscat în ultimele trei zile,  aproximativ 100 kilograme peşte și 350 m plase tip monofilament, pentru care, mai mulți cetățeni români nu deţineau documentele legale.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au descoperit la Sinoe, Sarichioi și Hărșova mai multe persoane care aveau în mașini cantități mari de pește pentru care nu au putut prezenta documente legale.

În  piața din Hârșova, au surprins un bărbat în vârstă de 49 de ani, care oferea spre vânzare cantitatea de 28 kilograme de crap, în stare proaspătă, fără să dețină autorizaţie de comercializare. De asemenea, a fost depistat un cetățean român, în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza localității Hârșova, care deținea cantitatea de 6 kilograme de  crap, în stare proaspătă, fără să dețină documente de proveniență. În aceeași zonă, a fost găsită cantitatea de 28 kilograme de  plătică, în stare proaspătă, precum și cantitatea de 4 kilograme pește afumat, din aceeași specie.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil,  plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deținerea,transportul și comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”, „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit”, „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție” și au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 1000 de lei.

Sursa foto Garda de Coastă

Articolul precedentTrei victime în urma unui accident pe strada Meșterul Manole
Articolul următorRestricții de circulație în nordul stațiunii Mamaia