Patru containere  cu 110 tone deșeuri care urmau să iasă din țară au fost oprite joi în portul Constanța Sud – Agigea.  Containere cu cauciuc nevulcanizat, urmau sa fie exportate în Thailanda, de o firmă din judeţul Olt.

Imagine

.}În data de 17.06.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit patru containere cu cauciuc nevulcanizat, care urmau sa fie exportate în Thailanda, de o firmă de pe raza judeţului Olt care efectua activități de export,” anunță reprezentanții Gărzii cde Coastă.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate de fapt 110 tone de deşeuri de cauciuc,  marfă care nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării exportului și returnare la societatea exportatoare din România, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deșeuri.

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Constanta