Gabriel Leș, ministrul apărării naționale, a efectuat pe 16 aprilie, o vizită de informare în unități ale Statului Major al Forțelor Navale din garnizoanele Constanța și Mangalia. 

Agenda ministrului a inclus vizite la comandamentul Brigăzii 243 Radioelectronică și Observare din Constanța, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri a Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu” și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, unde s-a întâlnit cu elevii, studenții și cadrele didactice

În Portul militar Constanța, Gabriel Leș a vizitat Fregata „Regina Maria”, Dragorul maritim 25 și Nava-școală „Mircea”. A urat „Bun cart înainte!” echipajului  care se pregătește să plece în marș pe ruta Constanța-Hamburg, efectuat cu prilejul împlinirii a 80 de ani de când Nava-școală „Mircea”. a intrat în serviciul Marinei Militare Române.

Ministrul Leș s-a întâlnit, în continuare, în Portul Mangalia, cu militari din cadrul Divizionului 150 Nave Purtătoare de Rachete și Divizionului 50 corvete, cu care a discutat despre evoluțiile din zona de responsabilitate a Forțele Navale Române și despre necesitatea continuării programelor de înzestrare.

La  Centrul 39 Scafandri, au fost prezentate misiunile actuale ale unității și planurile de modernizare a infrastructurii de pregătire și antrenament ale acestui centru unicat în România.

„Suntem în cel de-al treilea an consecutiv în care alocăm Apărării două procente din PIB, de aceea asigur personalul Forțelor Navale că programele de înzestrare vor continua. Este evident că este nevoie de aceste investiții, fie că vorbim despre noile corvete multirol, despre absolut necesara modernizare a fregatelor, ori despre alte achiziții importante pentru buna funcționare a Marinei Militare. Avem susținerea Guvernului României pentru derularea acestor programe de înzestrare, pentru toate categoriile de forțe ale armatei noastre, care înseamnă și oportunități majore pentru relansarea industriei românești de apărare”, a declarat ministrul Gabriel Leș.

Articolul precedent„Ziua porţilor deschise” la Sucursala Regională a BNR Constanța
Articolul următorScaner cu raze X de ultimă generatie pentru fluidizarea fluxului de containere în portul Constanța-Sud