casa_soarelui

Compartimentul de Îngrijiri Paliative,Casa Soarelui, din cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei”, s-a redeschis astăzi, 22 mai 2019.

Imobilul în care va funcționa acest compartiment a fost complet renovat, reamenajat și dotat cu echipamentele necesare desfășurării în bune condiții a actului medical. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la suma de aproximativ 700.000 de lei, din care aproximativ 500.000 lei au fost asigurați de Consiliul Județean Constanța, din bugetul propriu. Centrul va dispune de 21 de paturi și  va avea o structură de personal formată din 2 medici, 1 kinetoterapeut, 1 psiholog, 12 asistenți medicali, 4 brancardieri, 8 infirmiere și 5 îngrijitoare.

“A fost un proiect de suflet pentru care am depus toate eforturile. De astăzi, cei care au nevoie de serviciile Compartimentului de Îngrijiri Paliative pot beneficia de îngrijirea medicală de care au nevoie, la standarde europene. În curând redeschidem și secția de Radioterapie și astfel, pacienții pot beneficia de un tratament medical complet în județul Constanța, fără ca aceștia să fie nevoiți să plece în alte regiuni ale țării” a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

 

 

 

 

Articolul precedentUrban Legend 07 All Stars. Duel româno-olandez
Articolul următorComandantul pescadorului turcesc prins la braconat, cercetat în stare de arest preventiv