Un cetățean turc a fost prins de poliţiştii de frontieră din Vama Veche  cu 470 kg de calcan pentru care nu a putut prezenta toate documentele necesare pentru transport.

Miercuri seara, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Vama Veche, județul Constanța, în urma controlului unui  autocar ce efectua curse pe ruta România – Turcia, au descoperit 12 saci din rafie ce conțineau 468 kg de calcan, în stare proaspătă, ce aparținea unui cetățean turc, în vârstă de 51 de ani.

La cercetări, cetăţeanul turc a declarat că a pescuit legal peștele din Marea Neagră și urma să-l vândă unei societatăţi comerciale din Bulgaria, fără a deține toate documentele necesare de transport.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, societatea transportatoare a fost sancționată cu suma de 6.000 de lei pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.

Sursa foto Garda de Coastă