Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) i- au amendat și cu câte 35.000 de lei pe trei dintre cei patru operatori de plajă care nu au dezafectat construcțiile ridicate ilegal pe plaja Faleza Nord. Operatorii de plajă s-au ales cu dosar penal.

Vinerea trecută, inspectorii  ABADL au notificat patru operatori de plajă, cărora le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi să aducă sectoarele de plajă la starea iniţială, potrivit prevederilor contractului de închiriere a plajei Mării Negre.

Aceștia au fost amendați conform prevederilor Ordonanței de urgență nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere: nerespectarea măsurilor date în timpul controlului, depozitarea materilelor de construcții pe plaje și realizarea de construcții fără acte. Pentru cel de-al patrulea operator de plajă s-au solicitat clarificări în ceea ce privește actele tehnico-juridice deținute înainte de dispunerea amenzii și demolării.

Începând de ieri dimineață, cei trei operatori de plajă amendați au început dezafectarea amenajărilor ilegale, iar în cazul unuia dintre ei, s-a dispus deplasarea utilajelor A.B.A.D.L. și a lucrătorilor instituției, pentru a începe operațiunea de demolarea a construcțiilor

„De altfel, procurorii Parchetului Curții de Apel Constanța au deschis un dosar penal în ceea ce îi privește pe operatorii de plajă de pe sectorul Constanța 1- 3N, astfel că inspectorii noștri și comisia de demolare a A.B.A.D.L. colaborează îndeaproape și cu celelalte instituții ale statului ca până la începutul acestui weekend plaja cunoscută de localnici sub denumirea de Dacica să fie eliberată de orice tip de construcție și sa fie adusă la starea inițială,” informează Bogdan Bola,director A.B.A.D.L.

„Știu că mulți operatori de plajă se plâng de faptul că aprobarea PUZ-ului întârzie nejustificat de mult. Și chiar dacă sunt de acord cu ei, nu pot fi de acord ca legea să fie încălcată de unii, în timp ce alții se chinuie să o respecte. Până la emiterea noului PUZ, elaborat de A.B.A.D.L. și aflat momentan la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației trebuie repectat vechiul PUZ, cu mențiunea că în zona menționată mai sus P.U.Z. –ul de amenajare a plajei Constanţa este în procedură de elaboare şi avizare”, a precizat Bogdan Bola .

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sursa foto facebook

Articolul precedentMinistrul economiei anunță că Guvernul poate interveni pe prețul măștilor de protecție
Articolul următor252 de cazuri de coronavirus în județul Constanța