Pasiunea pentru creșterea albinelor a stat la baza dezvoltării unei mici afaceri de familie în județul Constanța, pornită de la zero cu zeci de ani în urmă. Lidia Gavrilă este un apicultor din comuna constănțeană Cumpăna, al cărei bunic, mare iubitor de albine, a transmis peste generații această pasiune. Lidia, împreună cu părinții și alți trei frați ai săi au ca îndeletnicire apicultura și dețin 125 de stupi în Cumpăna. De mai bine de 20 de ani, această familie își vinde producția de miere în Piața Griviței.

Cu timpul, odată cu nevoia de a aduce pe piață noutăți și de a satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi, Lidia Gavrilă și-a diversificat oferta, astfel că a ajuns să ofere clienților săi amestecuri dintre cele mai inedite. Pe lângă clasica miere polifloră, de salcâm, de tei, de mană sau de rapiță, pe taraba ei găsiți miere de coriandru sau de lavandă. Mierea cu ghimbir este o specialitate a sa, spune femeia, foarte benefică de altfel în tratarea astmului bronșic sau a sinuzitei. Nu lipsesc de pe taraba Lidiei Gavrilă nici produsele de imunitate – cătina, nectarul de cătină, polenul, căpăceala sau fagurele căpăcit, cel din urmă conținând aproape toate produsele stupului: miere, polen, propolis și laptișor de matcă. Cei interesați pot cumpăra și tinctură de propolis, dar și propolis brut.

„De când aveam 14 ani am început să îmi ajut părinții și așa am ajuns să lucrez în apicultură. Particip și la târguri în județ, mie asta îmi place să fac și nu vreau să mă îndrept spre o altă profesie”, ne-a povestit Lidia Gavrilă.

Articolul precedentElicopterele americane Black Hawk, staționate la Mihail Kogălniceanu, își încheie misiunea
Articolul următorCulmea inconștienței. Beat și fără permis s-a urcat pe motocicletă