Principala problemă a turismului este lipsa  forței de muncă. Industria turistică duce lipsă de personal, deoarece mulţi români au plecat la muncă peste hotare sau au optat pentru alte domenii. Dacă până acum se vorbea despre lipsa lucrătorilor calificați, în ultima perioadă angajatorii nu mai au de unde alege. Pe litoral, problema se amplifică deoarece, sezonul estival este scurt,iar fidelizarea angajațiloe este imposibilă.

La Constanța a avut loc o conferință având ca temă provocările forței de muncă în turism. Au  participat cei mai importanți stakeholderi pentru industria turismului din zona Litoral – Delta Dunării: universități, primării, consilii județene, patronate, întreprinzători,, scopul final fiind acela de a găsi cele mai bune formule de revigorare a forței de muncă în turism și ospitalitate.

S-a lansat un  proiect cu finanțare europeană care vine în sprijinul managerilor și antreprenorilor din industria turismului din România prin facilitarea formării profesionale la cel mai înalt nivel. Se vor organiza cursuri pentru 600 de profesioniști din turismul românesc care activează în zonele Sud-Vest, Centru și Sud-Est.. În Constanța se vor forma două grupe a câte 25 de persoane, iar beneficiarii trebuie fie antreprenori la firme cu activitate de turism.

Articolul precedentFOTO| Copil de 3 ani rănit într-un grav accident la Murfatlar
Articolul următorVIDEO| Ceremonia de certificare a detașamentului canadian aflat în misiune în România