Ministrul Finanțelor a postat pe pagina oficială de Facebook faptul că deficitul bugetar a fost finanţat în aprilie la o dobândă medie de 3,5% pe an, faţă de 4,5% în aceeaşi lună din 2019, când guvernarea a fost asigurată de PSD. Tot el spune că banii economisiţi fiind alocaţi către sănătate, şomaj tehnic, investiţii.

Transparentă și profesionalism!

„Am reușit imposibilul. În aprilie 2020 am finanțat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3.5% pe an în timp ce guvernul socialist în aprilie 2019 finanța deficitul bugetar la o dobândă medie de 4.5%.

O economie de un punct procentual care înseamnă economii SEMNIFICATIVE la buget. Am economisit bani pe care i-am alocat către sănătate, șomaj tehnic, investiții.

Aceasta performanță este cu atât mai importantă cu cât vine în contextul celei mai mari crize economice și al estimărilor, exagerate din punctul meu de vedere, despre deteriorarea economiei romanești în perioada următoare.

Va garantez ca gașca socialistă a lui Ciolacu ar fi intrat în incapacitate de plata astăzi pentru că nimeni nu-i mai finanța. Nu avea nimeni încredere în ei nici în perioada de creștere economică și erau forțați să plătească dobânzi astronomice. Ciolacu TREBUIE să explice de ce a fost de acord să-i sărăcească pe romani și să plătească dobânzi astronomice când econonomia nu era în criză.

Încrederea investitorilor în guvernul PNL este îndreptățită. Voi continua să administrez responsabil și precaut banii românilor. Nu voi susține sub nicio forma cheltuieli bugetare care vor destabiliza economia pe termen mediu și lung”, a scris ministrul liberal pe rețeaua socială.
Articolul precedentPrinși cu peștele în mașină, cercetați de polițiști
Articolul următor23 milioane de euro, fonduri europene, pentru dezvoltarea rețelei de drumuri din județul Constanța