Teatrul de Stat Constanța rezintă sâmbătă și duminică, începând cu ora 19:00, la „Jocuri în curtea din spate”, un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție.

 Ultima zi fără consecințe! Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui.

Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere. Distribuția: Cristiana Luca / Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a pregătit pentru publicul meloman două spectacole deosebite. Vineri, de la ora 19:00 – Concert Simfonic: Dirijor – PHILIP FRANSEN Belgia

În program: Mozart – Uvertura la opera „Flautul fermecat”, Ceaikovski – Suita din baletul „Spărgătorul de nuci”, Ceaikovski – Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64

Una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute opere din lume, „Traviata“, de Giuseppe Verdi, va fi prezentată pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, duminică, 18 octombrie de la ora 19:00.

Spectacolele încep la ora 19, iar regulile și informațiile legate de participarea publicului la reprezentațiile artistice în contextul COVID-19 pot fi vizualizate accesând http://tnobconstanta.ro/…/upl…/info-covid-30.09.2020.pd .

CENTRUL MULTIFUNCȚIONAL EDUCATIV PENTRU TINERET „JEAN CONSTANTIN” vă așteapă cu următoarele proiecții:

16 octombrie, ora 17:30 – Honest Theif /2D/N-15

16 octombrie, ora 20:00 – Ava/ 2D/AP-12-

 

17 octombrie, ora 12:00 – Troll Tour World/ 3D/AG

17 octombrie, ora 15:00 – Mulan/3D/AG

17 octombrie, ora 17:30 – Honest Theif /2D/N-15

17 octombrie, ora 20:00 – Ava/ 2D/AP-12

 

18 octombrie, ora 12:00 – Troll Tour World/ 3D/AG

18 octombrie, ora 15:00 – Animal Crackers/2D/AG

18 octombrie, ora 17:30 – Ava/ 2D/AP-12

18 octombrie, ora 20:00 – Honest Theif /2D/N-15

 

Casa de Cultură a Sindicatelor vă invită sâmbătă, de la ora 19:00 la „Bărbații la 40, femeile la 43” . Este un spectacol despre criza prin care trec aproape toate cuplurile cel puțin o dată în viață. Dacă despre bărbați este bine știut faptul că “middle age crisis” se manifestă la 40 de ani, despre femei încă se discută. La 30, la 35 sau la 43. Să te înșele soția cu “cel mai prost din clasă”, să te prinda criza de la 40 cu un milion de euro în cont sau să fii părăsit pentru că esti un om prea bun la suflet, sunt problemele cu care se confruntă personajele noastre surprinse în trei tablouri: la 29, la 40 si apoi la 43 de ani. Vă lăsăm să descoperiți dvs. cum se depășește această criză sâmbătă seara. Biletele pot fi achiziționate cu 50 și 70 de lei, în funcție de locul din sală.

Muzeul de Artă Constanța vă invită în perioada15 octombrie – 25 noiembrie 2020 la expoziția de grafică și pictură românească modernă „Muzeul din depozit”

MAEȘTRI AI PICTURII MODERNE ROMÂNEȘTI – PROFESORI EMERIȚI: Theodor AMAN, George D. MIREA, Camil RESSU, Jean Alexandru STERIADI, Nicolae TONITZA, Francisc ŞIRATO, Ştefan DIMITRESCU, Nicolae DĂRĂSCU, Cecilia CUȚESCU – STORK, Paul MIRACOVICI, Ştefan CONSTANTINESCU, Corneliu BABA, Alexandru CIUCURENCU

Foto primaria Constanta

Sursa: Realitatea de Constanta