Era singură, dezorientată, speriată și se plimba pe plajă… Este vorba de Briana, o fetiță de patru ani care, venită împreună cu familia în vacanță pe litoral, s-a pierdut pe plaja din Mamaia.

Miercuri, în jurul orei 11.15, un echipaj de jandarmerie aflat în apropierea plajei de la Cazino a fost alertat de un salvamar care a spus că a găsit un copil singur, dezorientat și speriat care se plimba pe plajă. Jandarmii s-au apropiat de ea, au liniștit-o și au întrebat-o cum o cheamă și dacă are nevoie de ajutor. Le-a răspuns că “mă jucam pe plajă cu mai mulți copii, m-am îndepărtat și nu i-am mai văzut pe mami și tati”. A mai fost întrebată dacă știe numele hotelului unde sunt cazați. A spus că nu știe, dar că părinții ei sunt pe plajă.
Echipajul format din șapte jandarmi a plecat imediat în căutarea părinților. Trei au plecat spre hotelul “Riviera”, doi spre Cazino și doi pe faleză. După aproximativ 10 minute au observat o femeie agitată care întreba lumea de pe plajă dacă nu au văzut o fetiță. A fost condusă de jandarmi pe faleză, acolo unde o aștepta Briana. S-au îmbrățișat și au plecat spre unitatea de cazare…

Câteva sfaturi pentru părinți:
-să acorde o atenție deosebită copiilor, care se pot rătăci cu ușurință în locurile aglomerate;
-copiii să nu se îndepărteze din zona în care vă aflați;
-să-i învățați pe cei mici numărul dumneavoastră de telefon și numele unității unde sunteți cazați;
-dacă se rătăcesc sa se adreseze persoanelor din jur și să ceară ajutor;

Articolul precedentPeste 100 de jandarmi asigură ordinea publică pe litoral în perioada minivacanței
Articolul următorRestricții de circulație în Constanța cu prilejul Zilei Marinei Române